Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011


«Θέλουµε τα παιδιά µας υγιή σωµατικά και ψυχικά»

«Ένας πρωταθλητής δεν σηκώνει απλά την ελληνική σημαία, είναι αυτός που μυεί την ερχόμενη γενιά στα αθλητικά ιδεώδη». Με αυτά τα λόγια η προπονήτρια Tae Kwon Do του συλλόγου «ΠΡΟΜΑΧΟΣ»  Ελευθεριάδου Τζένη ξεκαθαρίζει από τις πρώτες κιόλας κουβέντες ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι «παιχνίδι», αλλά αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών ετών και πολλών θυσιών.Το μεράκι και η όρεξη για δουλειά είναι η συνταγή της επιτυχίας. 
Ο αθλητικός σύλλογος «ΠΡΟΜΑΧΟΣ» ιδρύθηκε στην Ορεστιάδα το 2006  με στόχο τη διάδοση του Ολυμπιακού Αθλήματος Tae Kwon Do. 
Η αγωνιστική μας ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 και σήμερα αποτελείται από 5 αθλητές-τριες με στόχο κάθε χρόνο ο αριθμός τον αθλητών-τριων να ανεβαίνει και όλο και περισσότερα παιδιά να ΄΄μπαίνουν ΄΄στην Αγωνιστική Ομάδα .  

 «Το TAEKWONDO για μένα είναι ΄΄λειτούργημα΄΄και σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Οι γονείς των παιδιών που έχουμε στη σχολή μας  μας έδειξαν από την πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη και όλα αυτά τα χρόνια σε ότι κάνουμε είναι δίπλα μας. Κι αυτό για μένα αποτελεί τη μεγαλύτερη ευθύνη. Περισσότερες ώρες περνάω με τους αθλητές μου στη σχολή παρά με τον άνδρα μου στο σπίτι και έχω ευθύνη και για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Προσπαθούμε, λοιπόν, να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και επειδή κυκλοφορούν διάφορα για τον πρωταθλητισμό, δεν θυσιάζουμε ποτέ την υπόσταση, την προσωπικότητά και την υγεία κανενός αθλητή μας εν ονόματι των διακρίσεων και σε αυτό είμαι κατηγορηματική. Μπορεί το άθλημα του Tae Kwon Do να μην έχει θεαματικά ρεκόρ, όπως συμβαίνει με άλλα αθλήματα, αλλά για μένα το ρεκόρ για το Tae Kwon Do είναι η σκέψη, η εμπειρία, η τεχνική και κυρίως η ψυχή. Όλα αυτά δίνουν πολλά στον αθλούμενο.Κάθε αθλητής που αγαπάει αυτό που κάνει έχει σταθερή άποψη, ανοιχτή λογική, βάζει στόχους, δεν τα παρατά και συνεχώς μαθαίνει. Πιστεύω πώς αν σε όλους μας κυριαρχούν αυτά τα βασικά πράγματα, τότε μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ως κοινωνία».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου